După patru ani în care autorităţile au tot povestit despre pista transfrontalieră dintre Oradea şi Berettyoujfalu, abia săptămâna trecută bicicliştii au ajuns să îi creadă cu adevărat. Firma contractată de Primăria Oradea, Drumuri Orăşeneşti, a început decopertarea asfaltului pe porţiunea din Şoseaua Borşului care se va transforma în pistă. Lucrările au termen de finalizare 15 noiembrie.

Pista transfrontalieră va fi paralelă cu drumul european 60 şi va avea, în Oradea, o lungime de 9 kilometri, iar în total 35 de kilometri. Ea va porni de la Podul Ferdinand, va coborî pe malul drept al Crişului spre Decebal, apoi, înainte de Podul Densuşianu, va intra pe strada Sovata, luând-o pe Bulevardul Dacia şi pe Şoseaua Borşului, între drumul principal şi cel uzinal, până la ieşirea din ţară. Şi ceilalţi parteneri din proiect, respectiv Primăria Borş şi partea maghiară, au început lucrările la pistă.

În urma licitaţiei pentru lucrări, Primăria a economisit 350.000 de euro, bani pe care îi va folosi pentru finanţarea unei noi piste de biciclete care să lege strada Sovata de ieşirea din municipiu către Sânmartin. Lucrările la pista lungă de 5,7 kilometri vor trebui finalizate până în aprilie 2014. În viitor, pista va continua până în Băile 1 Mai.