Orădenii care vor să alerge în condiţii decente pot să îşi ia câmpii. Inaugurată cu mare pompă în vara lui 2016, ca o donaţie publică făcută de RCS&RDS spre beneficiul tuturor orădenilor, pista pentru alergare din jurul bazei sportive Ioşia a fost privatizată.

Mai mulţi orădeni strâng semnături pentru a cere municipalităţii dreptul de a alerga aici, drept ridicat la jumătatea lunii martie, odată cu implementarea măsurilor de limitare a infectării cu Covid-19.

Deşi de la jumătatea lunii mai autorităţile permit antrenamentele în aer liber, orădenii de rând au descoperit că nu se pot reîntoarce pe pista din Ioşia. Preşedintele Clubului Sportiv Municipal, Şerban Sere, a interzis accesul gratuit pe pistă invocând că alergătorii amatori i-ar putea îmbolnăvi sportivii legitimaţi.

Reclamanţii spun, însă, că e doar un pretext, iar conducerea clubului încearcă să-i protejeze de oamenii de rând pe clienţii cu stare, care închiriază terenurile de tenis din incintă pe bani grei şi mai ies la câte o tură de relaxare pe pista din jur. Care o fi ea publică, dar nu-i pentru public...