Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu poliţiştii Serviciului Rutier au controlat, joi, în trafic, maşina condusă de un italian în vârstă de 43 de ani cu reşedinţa în Oradea.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit în cotiera automobilului un pistol cu gaz, de calibru 9 mm, dar şi 10 cartuşe. Armele şi muniţia au fost ridicate, iar bărbatul a predat ulterior alte cinci cartuşe pe care le avea în locuinţa din Oradea.

Italianul este rezident de mai bine de doi ani în România şi este de meserie şofer de TIR. El şi-a deschis aici o firmă de transport internaţional, care face curse între România şi Italia, şi a introdus pistolul şi cartuşele în ţară în anul 2008, fără a le declara la frontieră.

„În urma primelor cercetări efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză a cumpărat arma şi muniţia din Italia şi le-ar fi introdus în România prin Punctul de Frontieră Borş, în cursul lunii august 2008, fără a le declara organelor vamale sau de poliţie", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor.

De asemnea, italianul este acuzat că în toată această perioadă a deţinut fără drept pistolul cu gaz.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase continuă cercetările cu suspectul în stare de libertate, iar apoi dosarul va fi trimis la DIICOT, Servicul Teritorial Oradea. El este acuzat de săvârşirea infacţiunilor de nerespectare a regiumului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.