Un elev de 16 ani a fost ridicat, luni dimineaţă, de jandarmi, dintr-un restaurant din localitatea Ineu de Arad, după ce asupra sa a fost găsit un pistol de tip Airsoft. 

Potrivit adevarul.ro, tânărul este elev la Liceul "Sava Brancovici" din oraş, el fiind reţinut după ce, înarmat cu pistolul Airsoft s-a dus în Colegiul "Mihai Viteazu" din localitate. Cadrele didactice ale Colegiului au fost cele care au anunţat Poliţia, care a descins, împreună cu jandarmii, la unitatea de învăţământ. 

Căutat mai departe, adolescentul a fost găsit în compania unei fete într-un restaurant din apropiere.  În urma percheziţiei corporale asupra elevului a fost găsită arma.

Adevarul.ro scrie că pistolul este o replică după JERICHO şi nu avea încărcător. Originalul este poreclit Uzi Eagle şi este folosit şi de forţele speciale Jericho este un pistol de  fabricaţie israeliană (Israel Military Industries)  conceput pentru uz militar. Este semiatomat şi se fabrică începând cu anul 1990. 

Arma este poreclită Uzi Eagle sau Baby Eagle şi este foarte periculoasă pentru că are un calibru de 9×19mm Parabellum, în standard NATO. Muniţia de acest tip este folosită, de exemplu, de United States Secret Service, FBI şi US Federal Air Marshals. Jericho poate fi dotat cu încărcătoare de 16, 12 sau 10 cartuşe.

În mai multe ţări este folosit de forţele speciale şi de poliţie. Are variante constructive integral metalice sau parţial cu polimeri, mai arată sursa citată.