CSM U Oradea a anunţat, joi seară, pe site-ul oficial, că a semnat un contract cu pivotul sârb Mladen Pantic, înalt de 2.10 metri, care a jucat sezonul trecut în Ucraina şi în Grecia. Contractul cu Pantic a fost deja semnat, însă va intra în vigoare abia după ce jucătorul va efectua vizita medicală.

Mladen Pantic va fi astfel cel de-al patrulea jucător ex-iugoslav din lotul echipei orădene. Potrivit unor surse, jucătorul ar fi fost curtat în această vară de Asesoft Ploieşti, campioana României.

Sezonul trecut, Pantic a jucat în Superliga Ucrainei, pentru Kryvbas, dar a plecat după declanşarea conflictelor din ţară. Baschetbalistul a terminat sezonul alături de Kolossos Rhodos, formaţie pentru care a jucat în campionatul Greciei.

Născut la Belgrad, pe 31 iulie 1982, Pantic şi-a început cariera în urmă cu 13 ani, alături de FMP Zeleznik Belgrad. A jucat cinci sezoane la această formaţie. De asemenea, Mladen a petrecut câte un sezon la Lavovi 063 şi Alba Berlin. Ulterior a jucat pentru Kavala, Mega Vizura Belgrad, Keravnos, Radnicki Kragujevac, Igokea Aleksandrovac, Hemofarm Vrsac, Dnipro, Borac Cacak, Ikaros, Levski Sofia, Kryvbas şi Kolossos.

Ca atare, Pantic a jucat în campionatele Serbiei, Bosniei, Ucrainei, Bulgariei, Germaniei respectiv Greciei. De asemenea, a evoluat în Liga Adriatică, precum şi în EuroCup.

Cele mai bune rezultate atinse de Pantic de-a lungul carierei sunt Liga Adriatică (2006), Cupa Serbiei (2005 şi 2007), toate alături de Zeleznik.

De menţionat ar fi şi faptul că Pantic a câştigat medalia de aur la Jocurile Mondiale Universitare, în anul 2003, alături de echipa naţională. El a fost component al reprezentativei U20 a Iugoslaviei în anul 2002, respectiv al primei reprezentative a Serbiei şi Muntenegrului.

Mladen Pantic îl va înlocui în lotul CSM U Oradea pe americanul Gary McGhee adus sezonul acesta de la o echipă din Germania, care, însă, a avut prestaţii slabe în meciurile de pregătire desfăşurate până acum de echipa orădeană.

Clubul nu a confirmat deocamdată, oficial, plecarea lui Gary McGhee. "În ceea ce îl priveşte pe Gary McGhee, vom reveni cu informaţii în momentul în care vor exista noutăţi", scriu reprezentanţii CSM U Oradea, pe site-ul oficial.