Baschetbalistul echipei orădene CSM Bogdan Ţîbîrnă a fost convocat la echipa naţională pentru pregătirile şi campania de calificare la Campionatul European de baschet, ediţia 2015.

Jucătorul în vârstă de 23 de ani este singurul baschetbalist căruia nu i-a expirat contractul cu CSM Oradea în acest an, având o înţelegere până în 2015. Acesta s-a şi alăturat deja tricolorilor, împreună cu care a efectuat vizita medicală şi a plecat în cantonamentul de la Sibiu.

Pivotul echipei orădene se află, astfel, la cea de-a doua convocare consecutivă la echipa naţională de seniori, pentru care în prima parte a calificărilor a avut o medie de 6 puncte pe meci.

Din echipa naţională de baschet masculin mai fac parte pentru aceste pregătiri şi calificări la EuroBasket şi orădeni Titus Nicoară, Szijarto Levente şi Rolland Torok, care însă în prezent reprezintă alte echipe de club.

După cantonamentul de la Sibiu, programat în această perioadă, baschetbaliştii tricolori se vor pregăti începând cu 8 iulie la Mediaş, pentru ca primul amical să-l susţină pe data de 10 iulie, cu Germania, tot la Mediaş.

Primul meci din calificările la Campionatul European de Baschet va avea loc pe 10 august, cu Slovacia, în deplasare. Astfel, dacă va fi păstrat în lot şi pentru jocurile oficiale, Ţîbîrnă  va reveni la antrenamentele echipei CSM la sfârşitul lunii august.