În pragul alegerilor parlamentare, candidatul PSD Bihor la Senat, Florian Bodog, a primit o veste proastă: în continuare, rămâne un plagiator! După ce Universitatea de Vest a constatat că lucrarea lui de doctorat este copiată în mare parte din alte cărţi, Bodog a contestat în instanţă verdictul de plagiator dat de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), dar fără succes.

Curtea de Apel Oradea a respins, joia trecută, acţiunea, ca inadmisibilă, dar hotărârea mai poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe de altă parte, până la o sentinţă definitivă în acest dosar, a fost suspendat procesul prin care Universitatea timişoreană a cerut confirmarea verdictului de plagiat.

Este evident că planul lui Bodog este să amâne judecata cât de mult posibil, dovadă că tot joia trecută, PSD-istul a deschis un nou proces, împotriva Ministerului Educaţiei, cerând anularea Ordinului de ministru 5180 din septembrie 2019, prin care a fost confirmat plagiator, asta după "doar" 14 luni de la emiterea documentului.

Bihorel îi sugerează ca, dacă va pierde şi acest proces, să ceară, de ce nu?, şi anularea cărţilor pe care le-a plagiat el.