30 de cedri și brazi argintii au fost plantați, miercuri, în campusul Universității din Oradea, care s-a înscris astfel în rândul universităților din alianța europeană EU Green care au derulat activități similare sub sloganul „Plantăm viitorul”.

Puieții au fost sădiți de elevi ai Colegiului Tehnic Traian Vuia din Oradea, de profesori și studenți ai Universității. În total, peste 70 de voluntari bucuroși să sporească numărul de arbori din campus, unde furtuna din vara anului trecut a decimat „avuția” verde, doborând mai mulți copaci.

Participanții au avut parte și de o mică lecție de ecologie, profesoara Diana Cupșa, de la Departamentul de Biologie al Facultății de Informatică și Științe, vorbindu-le despre importanța prezenței arborilor în mediul urban. „Dincolo de faptul că arborii generează oxigen pentru planeta noastră, ne place să privim copacii. E important să avem arbori și în spațiul urban pentru că ei absorb noxele din aer”, a explicat universitarul orădean.

„Cursul” de plantare a fost ținut de Adriana Bonțe, reprezentanta firmei care a furnizat puieții, și care le-a explicat voluntarilor cât de importante sunt, de pildă, fertilizarea și udarea solului.

La final, toată lumea a fost mulțumită de rezultat. „Fiecare copăcel plantat reprezintă o speranță, angajamentul nostru față de un viitor sustenabil și pentru educația ecologică”, a precizat prof. univ. dr. Mariana Mureșan, de la Facultatea de Medicină și Farmacie și totodată membră a staff-ului local al alianței europene EU Green.