Primăria a anunţat că, în luna aprilie, în Oradea se va derula campania de plantări de primăvară.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de municipalitate, în total, vor fi sădiţi 100 de arbori din trei specii, tei, sâmbovină şi dud ornamental, pe mai multe străzi din oraş, precum str. Mihai Eminescu, str. Brașovului, str. Nicolae Bolcaș, scuar Dragoş Vodă, str. Crișan, str. Louis Pasteur, str. Simion Barnuțiu, str. Sf. Apostol Andrei, str. Armatei Române, str. Balogh Istvan (zona terenurilor de sport). Toți puieţii au înălțimea minimă de 4 m şi sunt prevăzuți cu baloți de pământ și cu tutori.

Arborii vor fi sădiţi de firma Aquaplant, cea care în 2018 a încheiat un contract cu Primăria prin care s-a angajat ca, vreme de trei ani, să sădească în oraş 2.100 de puieţi. Totodată, firma trebuie să ofere o garanţie de minimum doi ani pentru fiecare copac, perioadă în care asigură şi servicii de udare şi întreţinere.

Pe de altă parte, Primăria anunţă că a demarat licitaţia pentru furnizarea şi plantarea altor 2.100 de arbori, procedură care se va încheia cu un nou acord-cadru pe o perioadă de trei ani, urmând ca 700 de copaci să fie sădiţi anual, până în 2024.