Toamna lungă și călduță a împins campania de plantări a Primăriei Oradea până în iarnă. Municipalitatea a anunțat că 500 de arbori au fost sădiți în oraș în luna noiembrie, iar alți 103 vor fi plantați până pe 15 decembrie.

Străzile pe care s-au plantat deja copaci sunt Bistriței, Bacaloglu, Sovata, Aleea Ștrandului, Ștefan cel Mare (zona ANL și spre gară), Dacia, Mehedinți, Alexandru Vaida Voievod, Gen. Leonard Mociulschi, Roman Ciorogariu și Menumorut. De asemenea, s-au sădit arbori în parcurile Salca, Adona, Morii, Ciheiului, Ghioceilor, Xenopol, Hațegului, respectiv în locul de joacă de pe strada Alexandru Odobescu și pe malul Crișului, în zona Sovata.

„În săptămânile următoare, mai exact până în data de 15 decembrie, în funcție de condițiile meteorologice, se vor planta încă 103 arbori pe str. Mărăști, pe str. George Topârceanu, str. Mimozei, Aleea Emanuil Gojdu, str. Ep. Mihai Pavel, str. Republicii, str. Milcovului, ștrand Dinamo, str. Minerilor, la locul de joacă de pe str. Aluminei, părculeț str. Păun Ioan Pincio, str. Macului, str. Matei Corvin, str. Șelimbărului, părculețul de pe str. Mihail Sadoveanu, scuarul central de pe bd. Dacia, str. Sf. Apostol Andrei, Parc Olosig, str. Muzeului, părculețul de la intersecția str. Piteștilor - Meșteșugarilor, str. Emilian Mircea Chitul”, a transmis Primăria.

În total, în perioada de plantări de toamnă, au fost programați la plantare 603 arbori din speciile mesteacăn, sâmbovină, arțar, tei, frasin, ulm, păducel, stejar, arbore de mătase, pin, cedru, fag, platan, etc.

Toți arborii au o garanție de 3 ani, timp în care firma contractată de Primărie, Adidem Gardener SRL, are obligația de a-i întreține și de a-i uda.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!