Primăria Oradea a anunțat că este în desfășurare campania de plantări de toamnă, în cadrul căreia în oraș se vor sădi 694 de arbori în parcuri, scuaruri și pe aliniamentele stradale.

Demarată pe 15 noiembrie și întinsă până pe 15 decembrie, campania de plantări presupune sădirea de arbori ornamentali din specii precum tei, frasin, arțar, stejar, cireș decorativ, măr decorativ, prun decorativ.

„Până în prezent, s-au plantat cca 400 de arbori în zone precum: str. Barcăului – aliniament, str. Oneștilor, Parc Xenopol, parcare Theodor Aman, parcare Grădina cu Fragi. În continuare se vor face plantări pe străzile: Principatelor Unite, Roșiorilor, Alexandru Cazaban, Zlatnei, C. Nottara, parc Adona, B-dul Ștefan cel Mare, B-dul Dacia, Aleea Ștrandului, Transilvaniei, Matei Corvin, Ion Alexa, Olimpiadei”, a transmis Primăria.

Plantările le execută firma SC Adidem Gardener SRL, pentru 682.450 lei.

Pentru această sumă, societatea va trebui să asigure o garanție de 5 ani fiecăruie arbore, fiind obligată să facă lucrări de întreținere și udare.

Toți arborii care se plantează în această toamnă sunt prevăzuți cu baloți de pământ, având dimensiuni între 2-4 m înălțime și circumferința între 12-24 cm.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!