Un proiect inedit se va desfăşura în acest an în Oradea. Asociaţia Zi de Bine, fondată de fosta jurnalistă Melania Medeleanu, a extins proiectul "Plantaţi în amintire", demarat anul trecut în Lugoj, judeţul Timiş, în oraşul de pe Crişul Repede.

În zona Salca din Nufărul, voluntarii vor planta 100 de mesteceni, fiecare arbore urmând să fie sădit în memoria unei persoane trecute în veşnicie. 

"Am început proiectul «Plantaţi în amintire» de dor. De o voce, de un gest, de o amintire. De felul în care mă privea. De o îmbrăţişare. Uşor, uşor am înţeles că nu se va mai întoarce şi, din când în când, locul dorului a fost luat de spaimă. Dacă o să-l uit? Dacă pur şi simplu într-o bună zi toate amintirile se vor şterge? Aşa că am simţit nevoia să vorbesc despre el", a relatat Medeleanu, într-o postare prin care a prezentat proiectul.

Fiecare mesteacăn sădit în Salca va avea o plăcuţă cu fotografia şi numele celui pentru care a fost plantat, dar şi un cod QR care va duce la povestea lui. 

Cei care doresc să planteze arbori în memoria celor dragi trebuie să intre pe site-ul proiectului, plantatiinamintire.ro şi să urmeze paşii indicaţi. Odată cu rezervarea unui copac, pot face, dacă doresc, şi o donaţie în bani către organizatori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!