Master-planul investiţiilor în turism, aprobat în cea mai recentă şedinţă a Guvernului, prevede patru investiţii care ar urma să se facă în Bihor.

Toate cele patru sunt pe lista proiectelor de importanţă locală şi urmează să primească o finanţare de 85% de la bugetul de stat, diferenţa de 15% fiind în sarcina unităţilor administrativ-teritoriale. Valoarea lor nu este cunoscută încă.

Potrivit master-planului, în Bihor ar urma să se construiască un parc de aventură şi distracţie în comunia Sînmartin, o nouă pârtie de schi în comuna Budureasa şi un punct Salvamont în comuna Vadu Crişului. De asemenea, documentul prevede şi "dezvoltarea turismului de iarnă la pârtia Vârtop, etapa 2", fără a se preciza însă exact ce înseamnă această dezvoltare.

În total, master-planul prevede investiţii în 29 de judeţe ale României. De asemenea, mai stabileşte trei proiecte de turism de importanţă naţională: Dezvoltarea infrastructurii domeniului schiabil în Munţii Făgăraş, Dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, Sulina (miniport/port de agrement), şi Dezvoltarea infrastructurii turistice de agrement – port turistic, Constanţa.