Isteria reducerilor ocazionate de aşa-numita Vinere Neagră i-a atins şi pe orădeni, iar comercianţii au profitat din plin de ea. Unii chiar hoţeşte, cu false reduceri care să ia minţile, dar mai ales banii oamenilor, pe produse ale căror preţuri "la promoţie" erau, de fapt, 100% cele de dinainte.

Aşa s-a întâmplat şi la magazinul Flanco din Real, unde un orădean a pus ochii joi pe un televizor LCD Samsung care costa 1.399 lei, iar a doua zi a revenit să-l ia cu reducere de 60%, conform promisiunilor publicitare din ziare şi afişate pe pereţii magazinului.

Numai că, surpriză: scula costa tot 1.399 lei, "preţ nou", având ce-i drept şi un "preţ vechi", tăiat, de peste 2.000 de lei. Practic, preţul a fost păstrat neatins, fraierii fiind păcăliţi doar prin afişarea, în plus, a unui preţ aşa-zis vechi şi mai mare.

Unii clienţi, care şi-au îndesat portbagajele cu tot felul de aparate chiar cu preţul de a fi intrat în datorii, nici nu şi-au dat seama de păcăleală, în timp ce alţii, care s-au prins de stratagemă, au constatat încă o dată că scumpul mai mult păgubeşte...