Reciclarea plasticului îl poate face mai toxic și nu ar trebui considerată o soluție la criza poluării, a avertizat Greenpeace înaintea unei runde de negocieri între țările lumii pentru un tratat internațional privind materialele plastice, care a început loc săptămâna trecută.

Cercetări separate au arătat că descompunerea materialelor plastice pentru reciclare duce de fapt la împrăștierea de microparticule din plastic în mediul înconjurător, iar activiștii Greenpeace se tem că negocierile vor fi influențate de interesele corporative. 

„Industria materialelor plastice, inclusiv companiile de combustibili fosili, petrochimice și bunuri de larg consum, continuă să propună reciclarea plasticului ca soluție la criza poluării cu plastic”, a declarat Graham Forbes, care conduce campania globală pentru materiale plastice a Greenpeace SUA.

„Dar toxicitatea plasticului crește, de fapt, odată cu reciclarea. Plasticul nu-și are locul într-o economie circulară și este clar că singura soluție reală pentru a pune capăt poluării cu plastic e reducerea masivă a producției lui”, a mai spus el.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!