Pe 1 octombrie, Primăria a dat în folosinţă sistemul de parcare cu bariere din curtea instituţiei. Aşa cum anunţa şi primarul Ilie Bolojan, contribuabilii care îşi rezolvă problemele la ghişee şi eliberează locurile de parcare în mai puţin de 30 de minute pot staţiona gratuit, scutiţi de orice taxă.

Urmarea e că în fiecare zi cam 40 de şoferi se încadrează în termenul-limită şi pleacă lăudând iniţiativa. Unii nici măcar nu au treabă în Primărie, îşi fac cumpărăturile sau îşi plătesc facturile şi îşi lasă maşinile în curte pentru că ştiu că găsesc loc şi nu vor fi amendaţi.

Zilnic, însă, cam 20 de şoferi nu sunt suficient de rapizi şi ajung să plătească 2 lei fiindcă depăşesc jumătatea de oră de graţie, iar alţii care stau până la două ore plătesc o taxă de 6 lei, deci mai mult decât pentru o parcare în alte locuri.

Tarifele diferenţiate în funcţie de durată s-au lăsat, aşadar, şi cu strigăte de răsuna curtea Primăriei. Căci, tot în fiecare zi, cam trei şoferi au stat peste 2 ore şi au trebuit să plătească 22 lei, sumă trecută pe afişul de pe "cuşca" portarului. Cât jumătate din preţul unui abonament lunar! Suprataxarea e menită să oblige şoferii să elibereze cât mai rapid locurile, dar nu face decât să confirme încă o dată proverbul că un lucru "gratis" se dovedeşte uneori prea scump!