Platoul din Băile Felix va găzdui în acest sfârșit de săptămână, sâmbătă, întrecerile ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de cros.

Competiţia, care este organizată de Federația Română  de Atletism, Asociația Județeană de Atletism Bihor şi Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, este rezervată categoriilor de vârstă de seniori, tineret, juniori I şi juniori II, atât la feminin cât şi la masculin.

Sunt așteptați peste 300 de concurenți din întreaga țară, județul Bihor urmând a fi reprezentat însă de doar „unul sau doi sportivi", după cum a declarat directorul de concurs, antrenorul Olah Robert.

Conform organizatorilor, starturile se vor da astfel:

ora 10:00, junioare I şi II (4 km);

ora 10:30, juniori I şi II (6 km);

ora 11:00, tineret, feminin (6 km);

ora 11:35, tineret, masculin (8 km);

ora 12:10, senioare (8 km);

ora 12:50, seniori (10 km)

Din păcate, dintre competitori va lipsi Laviniu Chiş (CSŞ LPS Bihorul), unul dintre sportivi de perspectivă ai județului, acesta fiind suspendat, împreună cu alţi componenţi ai lotului naţional de juniori, „pentru abateri în cantonamentul de la Năvodari", după cum a mai declarat Olah Robert, care este și antrenorul lui Laviniu Chiș, fără să intre în detalii.

În absenţa lui Laviniu Chiş, singurul sportiv orădean creditat cu şanse la primele șase locuri va fi Eduard Hercu, de la CSŞ CN „Mihai Eminescu".