Universitatea din Oradea are, începând de marţi, un nou director administrativ. Profesorului Mircea Gordan, cel care a ocupat această funcţie, i-a expirat contractul la 1 februarie, aşa că a părăsit postul.

"Am ocupat funcţia în baza unui concurs, pe perioadă determinată", a explicat Gordan, marţi, pentru BIHOREANUL. El îşi păstrează postul de profesor universitar al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei.

Până la organizarea unui concurs pentru funcţia rămasă liberă, rectorul Constantin Bungău a numit un director interimar. Potrivit Legii Educaţiei, Universitatea trebuie, în termen de cel mult trei luni, să înceapă procedurile de organizare a concursului pentru funcţia de director administrativ.

"Interimatul Direcţiei General Administrative este preluat de Krausz Andrei, unul dintre cei trei şefi de serviciu din cadrul direcţiei. Nu puteam numi un cadru didactic, pentru că legea nu permite. Am ales dintre cei care au experienţă şi îndeplinesc condiţiile pentru acest post", a declarat rectorul BIHOREANULUI.

Krausz era până acum şeful Serviciului Tehnic al direcţiei, funcţie pe care va fi înlocuit de şefa Biroului Investiţii, Georgeta Isai.

Înainte de a se angaja la Universitate, Krausz a lucrat în Primărie, unde a fost directorul Administraţiei Patrimoniului Imobiliar până în 2004, iar apoi al Serviciului Proiecte până în 2008.