După ce au rămas fără curse spre destinaţii europene, cel puţin până în primăvară, orădenii se tem că vor rămâne şi fără zborurile Blue Air spre şi dinspre Bucureşti.

Motivul? Pe portalul oficial al companiei aeriene, nu se pot cumpăra bilete pentru zboruri în luna aprilie, ultimele date disponibile pentru zboruri fiind la finalul lunii martie.

Nu sunt "informaţii oficiale"

Situaţia a fost sesizată BIHOREANULUI de mai mulţi cititori îngrijoraţi că nu vor mai avea opţiunea de a zbura cu Blue Air spre Bucureşti, ci doar cu Tarom. Concret, potrivit site-ului Blue Air, ultima rezervare se poate face pentru zborurile programate pe 28 martie 2019.

Situaţia nu este valabilă în cazul altor zboruri, ca de exemplu pe rutele Bucureşti - Cluj Napoca şi București - Iaşi, unde se pot face rezervări pentru zboruri care se vor efectua chiar şi în luna octombrie. La fel, Blue Air are această opţiune şi pentru mai multe destinaţii europene. Drept urmare, posibila explicaţie potrivit căreia zborurile din programul de vară nu au fost încă "încărcate" nu prea are susţinere. 

BIHOREANUL a încercat să afle o reacţie din partea oficialilor Blue Air încă din 3 ianuarie, când a trimis o cerere de informaţii, fără a primi până acum niciun răspuns. Contactată, luni, telefonic, reprezentanta de PR a companiei, Ana Zidărescu, n-a făcut precizări, ci a spus că va reveni cu un răspuns oficial, lucru care nu s-a întâmplat până la ora publicării acestei ştiri.

Întrebaţi şi pe pagina oficială de Facebook dacă zborurile spre şi dinspre Oradea se vor opri, reprezentanţii Blue Air care o administrează au transmis reporterului BIHOREANULUI doar atât: "Nu deţinem informaţii oficiale cu privire la acest aspect".

CJ: Nu pleacă Blue Air 

Contactat de BIHOREANUL, Adrian Simon, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, susţine, în schimb, că Blue Air nu se va retrage de la Oradea.

"Nu există niciun fel de informare despre suspendarea parteneriatului cu noi. Nici vorbă. Am fost şi noi sesizaţi de faptul că nu se pot face rezervări. Nu-mi dau seama de ce nu au fost puse şi zborurile de la Oradea concomitent cu cele de pe alte aeroporturi. Probabil e o chestiune care ţine de politica lor, dar nu e niciun fel de element de panică pentru nimeni", a susţinut Adrian Simon.

Aeroport fără zboruri

Retragerea Blue Air de la Oradea ar însemna o nouă lovitură pentru Aeroportul Internaţional Oradea, care ar rămâne cu zboruri interne doar spre Bucureşti şi doar operate de compania naţională Tarom, care, o spun pasagerii, a şi coborât din preţuri de când are concurenţă pe această rută. N-ar fi exclus, deci, ca dacă Blue Air nu va mai zbura spre Bucureşti, preţurile Tarom să crească.

După cum se ştie, Aeroportul Internaţional Oradea a rămas în 2018 fără toate zborurile externe după ce compania Ryanair a decis să renunţe la cursele operate pe cinci destinaţii: Milano-Bergamo, Barcelona-Girona, Londra-Stansted, Memmingen şi Dusseldorf.

În ciuda faptului că anunţul privind renunţarea la curse a fost făcut încă din luna martie, şefii Aeroportului Internaţional Oradea şi cei ai Consiliului Judeţean nu au reuşit să le înlocuiască în timp util, astfel încât orădenii să aibă în continuare legături aeriene externe de la ei de acasă.

Singurele zboruri externe anunţate de la Oradea vor începe din 25 martie şi vor fi operate de Tarom spre două destinaţii: Milano-Bergamo şi Barcelona El Prat, cu preţuri începând de la 86 euro dus-întors pentru prima destinaţie, respectiv 130 euro dus-întors pentru a doua.

Citeşte şi: 

Tarom a pus în vânzare biletele de la Oradea spre Milano şi Barcelona. Află preţurile!

Au fost călători! Aeroportul Oradea a fost tranzitat de 220.000 de pasageri în 2018