În cadrul proiectului "Artă în obiectivele turistice", Turnul Primăriei Oradea vă găzdui joi, de la ora 18, vernisajul expoziţiei de artă naivă intitulată "Pledoarie pentru zbor".

Aceasta este cea de-a şaptea expoziţie de pictură decorativ-simbolică a artistei Eugenia Drăgoi, membră a Uniunii Artiştilor Plastici Bihor. Expoziţia va fi vernisată de către dr. Agata Chifor, istoric de artă, şi cuprinde 34 de lucrări realizate în tehnica ulei, acryl, acuarelă, xilogravură, sgrafitto, pastel. Suportul de lucru este pânza, cartonul, lemnul şi placajul stratificat.

"Tema zborului a fost adordată din unghiul de vedere al iubitorului de poezie, multe din lucrări având ca punct de plecare versuri eminesciene, ale lui V. Alecsandri, G. Topârceanu, Ana Blandiana, precum şi legendele antice şi antroposofice. Abordarea temei zborului de orice fel (al păsării, al fluturilor, al seminţelor purtate de vânt, al gândurilor, al sunetelor, al îngerilor) este o adevărată provocare pentru un artist", se arată în anunţul expoziţiei.