Producătorul american de componente electronice Plexus a deschis fabrica de la Oradea, într-o ceremonie desfăşurată, joi, fără presă, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale, ai universităţii şi conducerii companiei, potrivit unui comunicat transmis vineri de concern.
Plexus este prezentă în oraşul de pe Criş din 2009 şi a funcţionat, iniţial, într-un sediu închiriat. Noua clădire, situată în parcul industrial Eurobusiness de pe Şoseaua Borşului, se întinde pe 27.000 de metri pătraţi, este amenajată ultramodern, iar valoarea ei se ridică la 30 de milioane de dolari.
Cel care a deschis în mod oficial fabrica a fost Steve Frisch, vicepreşedinte Executiv Servicii Globale Clienţi, care i-a şi condus pe oficiali la un tur în care le-au fost prezentate şi soluţiile Plexus la fabricare. "Din momentul începerii activităţii noastre în Oradea, baza noastră de clienţi a crescut în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), rezultând astfel necesitatea pentru dezvoltarea capacităţii de producţie. Atenţia noastră deosebită pentru serviciile oferite clienţilor şi echipa valoroasă din Oradea au contribuit la extinderea acestei cereri", a declarat Fisch.
"Investiţia în această nouă fabrică ne va permite să furnizăm clienţilor noştri o ofertă cu o valoare sporită în sectorul de piaţă al volumului de producţie mic spre mijlociu şi de înaltă complexitate. Acest nou spaţiu de producţie demonstrează angajamentul nostru faţă de regiunea EMEA şi va susţine mult mai eficient nevoile clienţilor noştri oferindu-le soluţii europene la un cost total mai redus", a declarat la rândul său Ronnie Darroch, Preşedintele Regional EMEA.
Noua fabrică este, deja, operaţională, din luna mai 2013. În prezent, aceasta are 330 de angajaţi şi se preconizează că numărul de angajaţi va fi de aproximativ 1000, în momentul în care fabrica va fi complet operaţională, adică în următorii 3 ani.
Plexus produce componente electronice pentru domeniul comunicaţiilor, medical, industrial, al apărării, securităţii şi al aviaţiei, în fabrici din America de Nord, Europa şi Asia.