Compania Plexus, din Parcul Industrial, a fost desemnată drept cel mai mare contribuabil la bugetul Oradiei în anul 2018, după cum arată topul întocmit de reprezentanții municipalității. 

Cei mai mari contribuabili au fost premiați joi seară, de Primărie și Asociația de Dezvoltare Locală Oradea, în cadrul Galei „Antreprenor pentru Oradea”, desfășurată la sediul Inteva Products din Parcul Industrial Eurobusiness II Oradea.

Muncă răsplătită

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de ADLO, la gală s-au strâns peste 120 de persoane, printre care oameni de afaceri orădeni, reprezentanții celor mai importante firme, investitori, dar și directori de instituții și companii publice din oraș.

Viceprimarul Florin Birta a înmânat premii primelor 10 firme care au contribuit cel mai mult prin taxe și impozite la bugetul local.

În top 3, pe lângă Plexus Services RO, s-au clasat, în ordine, Faist Mekatronic și Plastor. Locul 4 a fost ocupat de Lotus Center, urmat de H Essers, Transilvania General Import-Export, RCS-RDS, Omilos Oradea (ERA Shopping Park), UAMT și SIF Hoteluri, prin DoubleTree by Hilton.

În total, aceste firme au contribuit cu 19.899.093 de lei în bugetul orașului.

Lăudați de primar

Tot în cadrul galei, viceprimarul Mircea Mălan a înmânat premiul pentru cea mai mare investiție atrasă în anul 2018 în Oradea companiei Sogefi Suspensions Eastern Europe. De asemenea, Vlad Sarca a fost premiat în cadrul programului Re-patriot, datorită propriei sale afaceri înființate în Oradea, iar companiile Smartware SRL și SIS Manegement SRL au fost premiate de către city managerul Dacian Palladi pentru contribuția lor în amenajarea unor spații verzi.

Prezent la eveniment, primarul Ilie Bolojan a ținut să precizeze că cea mai mare componentă a bugetului local este formată din taxele și impozitele pe proprietăți, pe care contribuabilii și cetățenii le plătesc către municipalitate, dar și din impozitul pe salarii, mulțumindu-le astfel celor prezenți pentru investițiile pe care le derulează în Oradea și pentru locurile de muncă înființate. „Primarul a accentuat faptul că prin dezvoltarea tuturor companiilor se dezvoltă și municipiul Oradea”, arată comunicatul ADLO. De asemenea, edilul i-a asigurat de susținere pe reprezentanții firmelor orădene, punctând, între altele, dezvoltarea învățământului profesional în Oradea, pentru a crea forța de muncă necesară.

La rândul său, directorul ADLO, Alina Silaghi, a prezentat un bilanț al asociației, iar la final a prezentat cele mai importante trei investiții care vor contribui la dezvoltarea și atractivitatea orașului, și anume Podul Centenarului, investițiile în Piața Emanuil Gojdu (pasajele subterane și transformarea în zonă pietonală) și creșterea performanței energetice a spitalelor Județean și Municipal.

Invitatul special al galei a fost Marcel Boloș, directorul ADR Nord-Vesr, care a felicitat atât municipalitatea pentru proiectele realizate, cât și companiile orădene care contribuie la dezvoltarea orașului.