Cuplurile orădene căsătorite sau care doresc să-şi întemeieze o familie sunt invitate săptămâna viitoare la mai multe activităţi organizate de Episcopia Romano-Catolică, cu prijelul Săptămânii Căsătoriei. Între acestea se numără şi o plimbare pe Calea soţilor, în grădina Palatului Baroc.

Detaliile despre evenimentele de săptămâna viitoare au fost prezentate, miercuri, de episcopul romano - catolic Böcskei László şi de Kovács Katalin, o orădeancă din cadrul parohiei care s-a ocupat, împreună cu soţul său, de organizarea activităţilor.

Pe tot parcursul săptămânii viitoare, perechile orădene vor putea vizita grădina Palatului Baroc, unde, la fel ca anul trecut, va fi amenajat un traseu cu 16 zone de oprire, în fiecare dintre ele fiind amplasate pancarte pe care sunt scrise - în limbile română şi maghiară - teme de meditaţie cu privire la diferitele etape din viaţa îndrăgostiţilor, de la prima întâlnire, la decizia întemeierii unei familii, până la sfârşitul vieţii de cuplu, când unul dintre ei rămâne singur.

"Cuplurile tinere trebuie să conştientizeze faptul că o relaţie de iubire nu este ceva pe termen scurt, ea trebuie întreţinută peste ani. Săptămâna căsătoriei este un bun prilej pentru aprofundarea relaţiei de iubire dintre cei doi soţi sau viitori soţi", a spus episcopul.

Un alt eveniment pregătit de Episcopie este un tur ghidat prin sălile expoziţionale. "În timpul traseului prin palat, vor afla că există multe conexiuni între exponate şi simbolistica relaţiei de iubire. La final, cuplurile vor fi poftite de organizatori la un pahar de ceai sau cafea", a mai explicat Böcskei.

Tururile ghidate se vor ţine luni, între orele 10 şi 18. În cazul în care vor fi mulţi doritori, acestea vor putea continua şi în următoarele zile.

Apoi, vineri, de la ora 18, cuplurile sunt invitate la o seară dansantă, intitulată "Eu aş dori să dansez cu tine". "Perechile vor fi coordonate de o familie care lucrează în domeniul dansului. Pentru că trebuie să respectăm regulile impuse în timpul pandemiei numărul participanţilor va fi limitat, intrarea fiind pe bază de invitaţie", a explicat Kovács Katalin.

Cei care doresc să ia parte la tururile ghidate sau seara dansantă trebuie să sune la numărul de telefon 0757-061.859.

Săptămâna Căsătoriei este marcată anual, în preajma zilei de 14 februarie, de Valentine's Day, din 2010, la iniţiativa prelaţilor care au participat la Conferinţa Episcopilor Catolici din SUA, care şi-au dorit o campanie mondială pentru consolidarea căsătoriei.