Oamenii surprinşi pe stradă de vijelie, în oraşul Rákóczifalva s-au trezit că din cer cad nu doar tone de apă ci şi o grămadă de broscuţe. Vezi cum explică specialiştii fenomenul.

Viorica Dima, meteorolog de serviciu, a declarat pentru Pro Tv că există o explicaţie a fenomenului: de vină sunt vârtejurile sau tornadele. "Din cauza vântului care se roteşte în atmosferă pe o axă verticală, corelat cu mişcările de ascendenţă a aerului în pâlnia tornadică, apare un fenomen de sucţiune. De la suprafaţa bazinelor de apă, a lacurilor, aceste broaşte sunt practic antrenate în mişcarea de rotaţie a vortexului şi deversate ulterior din acel nor într-un alt spaţiu, unde n-ar trebui să se găsească", a declarat Dima.

Cum lângă localitatea maghiară, situată la 100 de kilometri de Budapesta, se află o mlaştină, o întreagă generaţie de broscuţe a fost, probabil, spulberată de furia naturii.

Pentru unii, însă, explicaţia ştiinţifică nu a prea prins. Localnicii cu frica lui Dumnezeu şi-au amintit de una din urgiile biblice, despre care pomeneşte Vechiul Testament.