A plouat cu grindină vineri după amiază în Beiuş, unde locuitorii au şi primit şi un mesaj RO-Alert în care erau avertizaţi să evite deplasările.

Potrivit localnicului Emil Popa, care a şi filmat furtuna (video jos), ploaia cu grindină a durat circa 10 minute, înainte de ora 15, şi, la prima vedere, nu s-au înregistat pagube.

De altfel, după cum a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor, locotenent colonel Camelia Roşca, până la ora publicării acestei ştiri, pompierii nu au fost solicitaţi prin 112 să intervină pentru înlăturarea unor efecte produse de fenomenele meteorologice.

După furtună, beiușenii au primit şi un mesaj RO-Alert privind o avertizare meteo de averse torenţiale, descărcări electrice, gridină și vijelie, care vor acumula peste 35...40l/mp, între orele 15 şi 16. "Evitaţi deplasările şi luaţi măsuri de autoprotecţie", arăta mesajul.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, zona de munte a judeţului Bihor este vizată vineri de o avertizare de cod galben de furtuni, însoţite chiar şi de căderi de grindină.

Avertizarea este valabilă vineri, între orele 12 şi 23, timp în care local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

"În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp", se arată pe site-ul ANM.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!