Ploile abundente din ultima perioadă au inundat, marţi, mai multe drumuri şi locuinţe din judeţ, pompierii acţionând cu forţe sporite şi ajutaţi de voluntari pentru evacuarea apei.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" Bihor, căpitanul Camelia Roşca, forţele şi mijloacele de intervenţie ale ISU intervin încă de dimineaţă în localităţile Beiuş, Drăgoteni şi Delani, situate în zona bazinului Crişul Negru, aflat sub incidenţa Codului Portocaliu de inundaţii.

"Începând cu ora 08.20, echipajele Secţiei de Pompieri Beiuş au fost mobilizate pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor abundente în curţile a patru gospodării situate în Beiuş, pe străzile Lucian Blaga (curte), Plopilor (curte şi o anexă), Republicii (curte) şi 1 Decembrie (curte), în beciul şi curtea unei gospodării şi pe un hectar de teren din localitatea Delani, respectiv pe strada Plopilor din Beiuş. Totodată, în urma precipitaţiilor înregistrate şi a revărsării Văii Drăgoteni, a fost afectat Drumul Comunal 215 (parţial), precum şi zece gospodării din localitatea Drăgoteni (patru curţi, două beciuri, patru locuinţe)", arată comunicatul ISU.

Pentru a gestiona rapid şi eficient situaţia, ISU a suplimentat numărul angajaţilor care intervin, atât cu personal din cadrul Secţei Beiuş aflat în ture libere, cât şi cu echipaje ale Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea (cu un autocamion de intervenţie, cinci motopompe transportabile şi o motopompă remorcabilă) şi ale Staţiei de Pompieri Ştei (cu un autocamion de intervenţie, o barcă şi trei motopompe transportabile). Totodată, la Drăgoteni, participă şi serviciul de voluntariat.

În total, au fost mobilizaţi 40 de pomperi militari, care intervin cu două autospeciale, trei autocamioane de intervenţie, 12 motopompe şi două bărci. Misiunea este coordonată de prefectul Claudiu Pop şi de şeful ISU Crişana, generalul de brigadă dr. Ioan Baş.

Probleme au apărut şi luni, când ISU a intervenit în 6 misiuni, inclusiv în Oradea, pentru evacuarea apei din curţile mai multor case, respectiv pentru îndepărtarea unui copac doborât de vântul puternic pe o alee în Parcul 22 decembrie.