Nu toate ceremoniile dedicate Zilei Naţionale a României au fost organizate ca la carte. Defilarea de la Cluj-Napoca a jandarmilor a fost un adevărat fiasco, după ce aceştia au pierdut ritmul și nu s-au sincronizat deloc în mișcări. 

Într-o înregistrare video publicată miercuri pe reţelele de socializare de site-ul de ştiri locale Zcj.ro se vede cum plutonul de jandarmi nici măcar nu seamănă cu un grup de militari antrenaţi.

Membrii formației au arătat confuzi şi au defilat fără a se sincroniza nici între ei, și nici pe ritmul muzicii militare.

După ce clipul a devenit viral, iar jandarmii au ajuns ţinta ironiilor pe internet, Jandarmeria Română a reacţionat, cerându-şi scuze.

 "Jandarmeria îşi cere public scuze pentru modul în care s-a prezentat plutonul de defilare la ceremonia organizată în municipiul Cluj Napoca astăzi. Ziua Naţională este un moment important pe care-l tratăm cu seriozitate şi solemnitatea cuvenită, iar astfel de momente, care denotă lipsa de pregătire, sunt de neacceptat", se precizează în comunicatul Jandarmeriei, potrivit sursei citate.

Reprezentanţii au mai transmis şi că, în plan intern, se vor face mai multe verificări "asupra modului de selecţie şi antrenament al militarilor care au făcut parte din acest pluton".