A început campania electorală, a început şi bătălia afişajului. Partidul Mişcarea Populară (PMP) Bihor a anunţat, duminică, printr-un comunicat de presă, că urmează să denunţe PSD Bihor la Biroul Electoral Judeţean pentru "afişat electoral abuziv şi ilegal", ataşând şi câteva imagini cu panoul pentru afişe publicitare din Piaţa Unirii.

"În seara de 3 octombrie, în prima zi a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, PSD Bihor "a tapetat" un întreg panou de afişaj electoral din Piaţa Unirii cu afişele candidatului social-democrat Victor Ponta. PSD a depăsit orice limită a bunului simţ chiar din prima zi de campanie electorală, în condiţiile în care acest comportament ostentativ şi "dictatorial" a fost practicat şi în primăvara acestui an cu ocazia alegerilor europarlamentare", se precizează în comunicat.

PMP-iştii amintesc că, înaintea alegerilor europarlamentare, afişele cu candidatul Emilian Pavel au fost lipite peste afişele celorlalte partide, PSD-iştii fiind atunci sancţionaţi de Biroul Electoral Judeţean, care a dispus înlăturarea acestora.

"Candidatul Emilian Pavel şi-a cerut scuze în direct la o emisiune televizată faţa de modalitatea în care colegii lui de partid au lipit respectivele afişe. Iată că după câteva luni istoria se repetă, iar scuzele domnului Emilian Pavel şi regretele afişate public în primăvară de către PSD au fost vorbe în vânt. PSD este acelaşi partid, populat cu membri care au o mentalitate comunistă, totalitară şi abuzivă", mai precizează reprezentanţii Mişcării Populare.

În comunicatul trimis duminică, PMP Bihor anunţa că va depune, cel mai probabil luni, o plângere la Biroul Electoral Judeţean Bihor.

Între timp, o parte dintre afişele cu Victor Ponta de pe panoul din Piaţa Unirii (de lângă sediul PSD Oradea) au fost deja înlăturate în acest weekend. Acum, pe acestea au fost lipite şi afişe cu candidatul PNL, Klaus Johannis.