Cu câteva zile înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale, PMP îşi îndeamnă susţinătorii să voteze împotriva lui Ponta. "La finalul săptămânii trecute reprezentanţii Partidului Mişcării Populare din ţară au participat la o întâlnire informală la Snagov. După ce liderii de filiale şi-au spus cuvântul, am ajuns la singura soluţie pe care o putem adopta pentru bilele ţării. Îi invităm pe cei care au votat Elena Udrea în primul tur să voteze acum anti Ponta", a spus Attila Marton, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Marton a explicat şi de ce votul va fi dat "anti Ponta" şi nu "pro Iohannis". "Nu exprimăm numele unui candidat după scuipatul pe care PMP l-a încasat pe obraz de la cei doi lideri ai Dreptei - Blaga şi Antonescu - după alegerile europarlamentare, când aceştia au spus că PMP nu există. Noi ne-am şters obrazul şi mergem să ne facem datoria", a precizat acesta.

În privinţa rezultatelor destul de slabe obţinute de Elena Udrea în Bihor (3,01%, adică 7.653 voturi), Marton a pus acest lucru şi pe seama faptului că noua conducere a filialei judeţene a PMP a fost aleasă abia în luna august. "De atunci atât cât am putut am alergat în campanie, pe teren, încercând să înfiripăm şi noi filiale locale", a precizat acesta.

Întrebat în acest context dacă ex-preşedintele Mircea Matei mai activează în PMP ori, dacă nu, în alt partid, Marton Attila a răspuns: "Nu ştiu să activeze în alt partid. Dumnealui s-a retras într-o poziţie de expectativă, iar înainte de alegerile interne ne-a spus că ne va ajuta cu consultanţă. Din păcate, nu am avut parte de prea multă consiliere din partea dânsului", a spus Marton.