După ce preşedintele ales la conferinţa din luna martie a acestui an, Attila Marton, a decis să se retragă din politică, iar preşedintele interimar desemnat de la centru, Sorin Borza, nu a fost dorit în fruntea formaţiunii, membrii Partidului Mişcarea Populară Bihor şi-au ales, duminică, o nouă conducere.

Evenimentul nu a fost anunţat înainte, organizatorii trimiţând presei, marţi, o informare cu rezultatele acestuia. La conferinţa judeţeană a PMP Bihor, desfăşurată în sala "Florica Ungur", au participat şi secretarul executiv al formaţiunii la nivel naţional Roxana Iliescu, preşedintele PMP Hunedoara Mihaela Brate, precum şi deputaţii Adrian Gurzău şi Clement Negruţ.

Cei 133 de delegaţi din judeţ au ales noua conducere a PMP Bihor, promovându-l în funcţia de preşedinte pe Alin Puşcău, un politician tânăr, necunoscut publicului, care până acum a ocupat-o pe cea de secretar general al formaţiunii. În vârstă de 40 de ani, Alin Puşcău a condus o firmă care se ocupa cu transporturi rutiere de mărfuri. Acum, acesta nu are un job, ci studiază în ultimul an la Facultatea de Psihologie din Oradea, domeniu în care îşi propune să şi activeze apoi. "Am intrat în politică în urmă cu un an în PMP. Nu am mai făcut politică în alt partid", a precizat acesta.

"Sunt aşteptaţi langă Mişcarea Populară Bihor, cetăţenii care îşi doresc să se implice în construcţia unei formaţiuni politice curate, care face o altfel de politică decât celelalte partide. Acum este timpul să reacţioneze fiecare cetăţean la dezamăgirea faţă de actuala clasă politică, iar acest lucru trebuie făcut prin implicare!", a mai transmis noul preşedinte al PMP Bihor, potrivit informării partidului.

Noua structură de conducere a PMO Bihor arată astfel:

Puşcău Alin – preşedinte PMP Bihor

Bora Vlad – Secretar General

Ghiţă Lucian – Secretar General Adjunct

Tamaş Ioana – Vicepreşedinte Comunicare şi Imagine

Zbîrcea Horia – Vicepreşedinte Resurse Umane

Kovaci Luminiţa – Vicepreşedinte Mediu de Afaceri şi Patronate

Baliban Marcel – Vicepreşedinte Politici Publice

Eler Gabriela – Vicepreşedinte Administratie Publică

Suciu Angela –Vicepreşedinte în relaţia cu Sindicatele şi Societatea Civilă

Secretari executivi sunt Cristea Dora, Păcurar Camelia, Ciobanu Nicoleta, Benea Lenuţa, Chirilă Viorel, Hofer Rodica, Tripa Marcel, iar trezorier Bobiţan Cristina. Membrii Comisiei de Arbitraj şi Integritate sunt Zotescu Magdalena, Bottyan Elena, Băliban Ionuţ, Toth Istvan, Hodorog Ciprian. Membrii Comisiei de Cenzori sunt următorii: Kozma Erszebet, Vlas Alexandru, Coita Amalia.