Un grup de 15 reprezentanţi orădeni ai Partidului Mişcarea Populară au descins, joi, la conferinţa de presă a liderului PSD Bihor Ioan Mang. Imediat după ce jurnaliştii au ajuns în sala de şedinţe a partidului, acolo au descins şi cei 15 PMP-işti, majoritatea tineri, conduşi de fostul ziarist Daniel Meze, în prezent secretar general al PMP Bihor.

"Am venit să vă înmânăm patru adrese prin care cerem parlamentarilor PSD să nu voteze acciza lui Pompa. Va duce la scumpiri de preţuri şi nu dorim aşa ceva", i-a explicat Meze lui Mang. Reprezentanţii PMP au fost "înarmaţi" cu steaguri ale partidului şi cu pancarte pe care era scris "Nu accizei Ponta! Ponta te arde cu Pompa" ori "România împotriva scumpirilor".

În răspuns, şeful PSD Bihor a spus că noua acciză la carburanţi va creşte doar cu 4-8 lei costurile lunare ale unui şofer român de "maşină medie". "După ce şi-a luat doamna Udrea maşina aia scumpă, n-are bani de benzină", i-a ironizat Mang.

De asemenea, Mang le-a spus tinerilor PMP că "domnul profesor" - făcând referire la Sorin Borza, membru al Fundaţiei Mişcarea Populară şi totodată cadru didactic al Universităţii din Oradea - ar trebui să-i treacă la examene şi fără să participe la astfel de manifestări.

După ce PMP-iştii au plecat de la PSD Bihor, Mang le-a mai spus jurnaliştilor că nu este deranjat să plătească câţiva lei în plus lunar pentru combustibil, dacă peste câţiva ani va avea autostrăzi pe care să circule.

Acciza de 7 eurocenţi la combustibili a intrat în vigoare din 1 aprilie, însă proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă care prevede acest lucru se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor. Deputaţii PNL au anunţat, în această săptămână, că nu vor vota acciza, pentru că nu au nicio garanţie privind modul în care Guvernul Ponta va folosi aceşti bani.