PNL Bihor a anunţat, vineri, că va solicita, la următoarea şedinţă a Consiliului Județean, revocarea Consiliului de Administrație al Aeroportului Oradea și anularea concursului pentru funcția de director general, pe fondul scandalului generat în ultimele zile. Totodată, liberalii îi cer şefului CJ, Pasztor Sandor, explicaţii sau chiar demisia pentru prejudiciile aduse Aeroportului orădean.

Să răspundă sau să plece!

„Având în vedere că Aeroportul din Oradea a rămas fără curse internaționale, având în vedere importanța conectării aeriene mai bune a orașului Oradea și, implicit, a celorlalte localități din Județul Bihor la sistemul global de transport, cu scopul dezvoltării locale și regionale, Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal din Bihor a mandatat grupul de consilieri județeni ai PNL să depună, pentru ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor, un proiect de hotărâre privind revocarea Consiliului de Administrație al Aeroportului Oradea și anularea concursului pentru funcția de director general al aeroportului”, arată comunicatul liberalilor.

Totodată, PNL Bihor anunţă că a luat act „de acuzațiile de o gravitate deosebită, lansate de Gheorghe Pasc, fostul director al Aeroportului Oradea, în cadrul conferinței de presă susținută în cursul zilei de joi, 19 septembrie” şi, în lumina acestora, îl somează pe preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, să dea explicaţii şi să îşi asume răspunderea.

„În cadrul conferinței, pe lângă declarațiile făcute, Gheorghe Pasc a prezentat și un document primit din partea unei companii aeriene internaționale care a operat pe aeroportul din Oradea, care arată că domnul Pasztor Sandor a încălcat în mod repetat clauza de confidențialitate din contractul semnat, motiv pentru care relațiile de colaborare au fost subminate iar compania aeriană a informat că nu mai dorește să stabilească alte întâlniri cu domnul Pasztor”, arată documentul trimis de biroul de presă al PNL Bihor.

În consecinţă, PNL Bihor „îi cere cu celeritate” lui Pasztor „să se pronunțe pe acest subiect în regim de urgență și să lămurească aceste acuzații”, în caz contrar considerând că aceste informații sunt veridice, aşadar „prejudiciile generate prin comportamentul președintelui Consiliului Județean Bihor impun demisia acestuia din funcție”.  

Acuzaţii şi tăcere

După cum se ştie, BIHOREANUL a dezvăluit în ultimele zile că aşa-zisul concurs internaţional pentru selectarea viitorului manager al Aeroportului Oradea a fost un simulacru, în urma căruia a fost slectat un singur dosar, al Cristinei Antik, o contabilă fără experienţă în domeniu, plasată politic ca membră în CA-ul Aeroportului de UDMR, în vreme ce alte două dosare, printre care şi unul al fostului dorector operaţional al Aeroportului din Timişoara, au fost declarate neconforme.

Potrivit spuselor fostului manager Gheorghe Pasc, un alt dosar, al unui alt specialist aeronautic romîn din străinătate, s-a „rătăcit” în drum spre comisia de concurs din care, tot în mod suspect, s-a retras şi singurul reprezentant al Statului, prin Ministerul de Finanţe.

Pasc a mai făcut, joi, o serie de dezvăluiri despre felul în care şefii actuali ai CJ Bihor, şi în special reprezentanţii UDMR Bihor, l-au împiedicat să îşi exercite mandatul, cerându-i chiar să oprească negocierile cu operatorii Wizz Air şi Ryanair, toate acţiunile conducând la ideea că aceştia urmăresc, de fapt, boicotarea, nu dezvoltarea Aeroportului orădean.

În ciuda gravelor acuzaţii aduse şi deşi au un întreg "aparat de comuicare" la dispoziţie, responsabilii din Consiliul Judeţean şi din CA-ul Aeroportului Oradea nu au dat nicio explicaţie publică, de-a lungul întregii săptămâni, ignorând atât solicitările presei, cât şi interesul mare al publicului cu privire la acest subiect.

Citiţi pe aceeaşi temă: Bolojan despre şefii Aeroportului Oradea, care riscă să fie condus de "o contabilă de şcoală": "Mă mir că nu le crapă obrazul de ruşine!"