În această săptămână, PNL Bihor își stabilește candidații pentru alegerile parlamentare din această toamnă, iar în preambulul acestei decizii, în organizație a fost votată o listă scurtă cu candidați înscriși în cursa internă.

Votul s-a dat marți seară, într-o ședință la care au participat primarii PNL din Bihor și conducerea organizației. Fiecare dintre edili și-a votat candidații preferați, din rândul celor aproximativ 15 liberali bihoreni care și-au exprimat dorința de a candida.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, au fost aleși 7 candidați, iar dintre aceștia, joi, într-o ședință a Biroului Politic Județean al PNL Bihor, vor fi votați cei patru politicieni care au șansa să ajungă în Parlament, acesta fiind numărul de mandate pe care mizează liberalii bihoreni.

Lista celor 7 este deschisă de președintele organizației, Ilie Bolojan, care ar viza unica funcție de senator pe care PNL Bihor crede că o poate câștiga.

Dacă va deveni senator, Bolojan va renunța la funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor, câștigată pentru a doua oară în această vară.

După liderul PNL Bihor, pe listă mai sunt fostul prefect Dumitru Țiplea, care ar vrea să candideze la Camera Deputaților, și actuala senatoare Arina Moș, și ea pretendentă la o funcție de deputat.

De altfel, Arina Moș este, dintre actualii parlamentari PNL de Bihor, singura susținută de filială pentru un nou mandat, în timp ce deputații Ioan Cupșa, Vasile-Aurel Căuș, și Janos Kiss, respectiv senatorul Adrian Hatos nu se mai numără printre opțiuni.

Pe lista candidaților PNL votați de edili se mai regăsesc Cristian Buzlea (șeful Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din Bihor), Călin Puia (directorul DGASPC Bihor), primarul din Rieni, Gheorghe Bota, și vicepreședintele CJ Bihor, Călin Gal.

La ședința de marți, liberalilor nu li s-a precizat câte voturi a adunat fiecare dintre cei 7 candidați, fiind clar doar că Bolojan a avut cea mai mare susținere din partea tuturor colegilor.

BIHOREANUL a mai aflat că, pe lângă cei 7 liberali intrați în cursa internă pentru parlamentare, au mai fost și alți doritori la astfel de mandate, precum primarul perdant din Marghita, Marcel Sas-Adăscăliții, ori consilierul local din Oradea Ionel Zdrîncă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!