PNL Bihor anunţă că susţine referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis pe tema luptei anticorupţie, dar şi familia tradiţională.

Anunţul a fost făcut joi seară, printr-un comunicat transmis presei locale.

"Filiala Bihor a Partidului Naţional Liberal susţine Referendumul iniţiat de către preşedintele României, dl. Klaus Werner Iohannis, pe tema luptei anticorupţie.  De asemenea, prin reprezentanţii săi în Parlamentul României, Organizaţia Judeţeană a PNL Bihor va susţine demersul de modificare prin Referendum a Legii fundamentale, iniţiat de "Coaliţia pentru familie", semnat de peste trei milioane de români, care solicită ca în Constituţie să fie precizat explicit că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie", se arată în informare.

Prin acelaşi document, conducerea PNL face apel şi la membrii şi simpatizanţii săi să participe la referendum, astfel încât să fie atinse şi chiar depăşite pragurile de participare şi validare, prevăzute în Legea referendumului.

Potrivit acestei legi, pentru validarea unui referendum este nevoie ca la consultare să participe cel puţin 30% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale permanente, iar rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% dintre cei înscrişi pe liste.

Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU asupra problemei supuse referendumului.