În mare taină, PNL continuă să schimbe directorii instituţiilor publice. BIHOREANUL a aflat că, de o săptămână, Garda de Mediu Bihor nu mai este condusă de PSD-istul Mihai Togor.

„Lunea trecută, am fost anunţat că mi-a încetat delegarea pe funcţie. Rămân comisar de mediu”, a declarat Togor, marţi, pentru BIHOREANUL. Acesta conducea Garda de Mediu Bihor din 2017, fiind numit prin ordine de delegare, valabile câte şase luni. Cel mai recent a fost semnat în noiembrie şi urma să expire în mai, dar a încetat lunea trecută, prin ordin al comisarului general al Gărzii Naţionale de Mediu.

Noul şef al Comisariatului Judeţean este Sever Şerbănescu, comisar de mediu din anul 2010, de profesie inginer silvic. „Am fost numit lunea trecută. Nu sunt membru în niciun partid, dar sunt simpatizant PNL”, a declarat Şerbănescu BIHOREANULUI.

De altfel, în urmă cu 15 ani, acelaşi partid l-a pus şef la ITRSV Bihor. Şerbănescu a condus această instituţie – devenită între timp Garda Forestieră – între anii 2005 şi 2009.

Noul şef al Gărzii de Mediu Bihor a mai declarat BIHOREANULUI că, în această perioadă, comisarii de mediu continuă să facă controale, dar cu mai multă precauţie. „Chiar acum eu sunt pe teren, cu un coleg, verificăm starea salubrizării în judeţ, dacă se respectă sau nu graficele de colectare”, a precizat Şerbănescu.