PNŢCD vrea să reînvie în Bihor în precampania electorală pentru alegerile locale. "Am venit la Oradea pentru a constitui o nouă echipă care să organizeze alegerile locale, sub conducerea domnului Gelu Pop, desemnat azi preşedinte interimar al organizaţiei judeţene. Am avut o întâlnire cu mai mulţi ţărănişti şi vor urma şi altele, şi sperăm ca şi în Bihor PNŢCD să fie reprezentat cum se cuvine la alegerile locale din luna iunie", a declarat sâmbătă preşedintele formaţiunii, Aurelian Pavelescu (foto mijloc), într-o conferinţă de presă.

Precizând că deocamdată nu poate vorbi de candidaţi, dat fiind faptul că "PNŢCD nu a avut o activitate coerentă în ultimii mulţi ani în Bihor", Pavelescu a spus că "asta nu înseamnă că au dispărut şi ţărăniştii". "Noua echipă are chiar această misiune: să îi cheme la vot şi în partid pe acei simpatizanţi. Nu sunt puţini... Proiectul partidului e un proiect de nouă generaţie, pe principiile fondatorilor partidului, ţinând sema înainte de toate de principiile morale şi de morala creştină", a spus Pavelescu.

Gelu Pop, preşedinte interimar PNŢCD BihorChestionat de BIHOREANUL, preşedintele interimar al PNŢCD Bihor, Gelu Pop, s-a prezentat spunând că este căsătorit, angajat ca manager al companiei de transport Filadelfia, are 33 de ani şi predă în paralel şi Creaţionism ştiinţific la Universitatea Emanuel. "De origini sunt din Bistriţa, sunt aici de aproximativ 15 ani. Am venit în Oradea la facultate, am studiat Facultatea de autovehicule rutiere, specializarea Mecanică, şi am rămas aici", a spus el.

Întrebat de ce a ales PNŢCD, Pop a spus că "PNŢCD are un cuvânt important pe care îl foloseşte - creştin - şi am rezonat foarte mult cu mesajul d-lui preşedinte Pavelescu cu privire la această redobândire a valorilor cele mai importante ale unui popor".

Întrebat despre problemele locale identificate, Pop a răspuns la o manieră abstractă, spunând că a identificat mai multe probleme în două direcţii - morale şi profesionale: "Societatea suferă şi nu are direcţie, iar din perspectivă profesională… dvs. aveţi apă caldă?".

Pe de altă parte, secretarul general al PNŢCD, Odon Agoston, a ţinut să precizeze că sediul PNŢCD Bihor a rămas în Muzeul Aurel Lazăr de pe strada cu acelaşi nume din Oradea, deoarece "contractul cu Primăria a fost prelungit".

Cea mai recentă tentativă de resuscitare a PNŢCD în Bihor a fost în 2014, cu ocazia alegerilor europarlamentare, când Sebastian Bodu a venit la Oradea pentru a relansa filiala. De atunci, însă, nu s-a mai auzit nimic de organizaţie.