Sebastian Bodu, candidat de pe poziţia a doua din partea PNŢCD la alegerile europarlamentare, dar şi vicepreşedinţii formaţiunii, Diana Tuşa şi Vlad Moisescu (ex-liberali, excluşi din partid după dispute cu preşedintele Crin Antonescu), au fost prezenţi, vineri, la Oradea pentru a lansa noua filială a Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat Bihor, în noul sediu al acesteia din strada George Enescu nr. 24.

PNŢCD Bihor îl are ca preşedinte interimar pe Alexandru Ichim, fost jurnalist la agenţia de ştiri Mediafax, iar apoi consultant politic pentru fostul primar al Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Mutat în oraşul de pe Criş după ce s-a căsătorit cu o orădeancă, Ichim a fost desemnat de liderii naţionali ai PNŢCD să pună bazele unei noi filiale a partidului. "Din păcate, în Bihor nu am găsit foarte mulţi vechi ţărănişti, dar am găsit oameni tineri, din sectorul privat, care vor să se implice în politică", a declarat Alexandru Ichim, adăugând că deocamdată formaţiunea are în judeţ 324 de membri înscrişi şi a deschis filiale în Marghita, Aleşd şi Beiuş.

"Mesajele pe care noi vrem să le transmitem sunt acelea că există o alternativă la acest circ politic pe care-l vedem la televizor", a spus Sebastian Bodu. Cei trei reprezentanţi de la nivel central au subliniat faptul că PNŢCD s-a clădit pe "structura şi principiile" lăsate de Corneliu Coposu.

"Odată cu congresul din noiembrie 2013, după protocolul încheiat de PNŢCD şi IRL (Iniţiativa România Liberală - n.r.), ne-am stabilit o anumită ştachetă de a face politică. Determinarea, decenţa şi corectitudinea sunt foarte importante pentru noi. PNŢCD nu promite în această campanie marea cu sarea, căci peste noapte nu se poate schimba nimic. Vine însă cu o listă de candidaţi curată, cu candidaţi care au dovedit în viaţa privată că pot avea succes", a spus fostul deputat Diana Tuşa, vicepreşedinte PNŢCD.

Ţărăniştii au mai arătat că îşi doresc ca la alegerile europarlamentare să treacă de pragul 5% de intrare în Parlamentul European, care înseamnă doi europarlamentari. De la bihoreni, PNŢCD îşi propune să obţină 7.000 de voturi.

După conferinţa de presă susţinută la noul sediu amenajat într-o clădire spaţioasă, într-un stil modern, ţărăniştii s-au împărţit în mai multe grupe şi, însoţiţi de tineri îmbrăcaţi în tricouri personalizate ori în costume populare, au împărţit materiale de campanie prin centrul oraşului.