Peste 40 de copii care sunt sau au fost trataţi de cancer la Spitalul Clinic Municipal în ultimii 15 ani au fost invitaţi să participe la o întâlnire specială, organizată sâmbătă, de la ora 10, la Hotel Continental cu ocazia Zilei Internaţionale a Cancerului la Copil, stabilită pe 15 februarie.

Asociaţiile Protejaţi Copiii şi Little People au pregătit un program special care cuprinde un spectacol de magie, oferit de clovnul Filip, o prezentare a activităţilor iniţiate de supravieţuitorii acestei boli din grupul Temerarii, dar şi un recital oferit de soliştii Star Grup de la Şcoala de Artă Francisc Hubic.

La eveniment sunt invitate şi cadre medicale ale secţiei de oncopediatrie, dar şi alt personal medical care a ajutat la tratarea copiilor diagnosticaţi cu o boală malignă.

În toată ţara, Asociaţia Little People promovează brăţările galbene, simbol al luptei împotriva cancerului la copii, iar grupul Temerarii au înfiinţat seria de întâlniri cu mesajul „Temerarii ştiu că se poate - Poţi şi tu!".

În Oradea, în ultimii 15 ani Spitalul Municipal a tratat 106 copii bolnavi de cancer, iar peste 60% dintre aceştia au finalizat cu succes tratamentul.