Primăria Oradea a anunţat, miercuri, că lucrările la noul pod peste Crişul Repede, între strada Plevnei şi strada Szigligeti Ede, se află pe final, astfel că, începând din această seară, pietonii vor putea circula pe el. Traficul auto se va redeschide la începutul săptămânii viitoare.

"Începând din această seară, 28 noiembrie, se deschide circulaţia pietonală pe Podul Centenarului, urmând ca de la începutul săptămânii viitoare să se deschidă şi circulaţia rutieră. Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei Oradea a aprobat modificările de circulaţie pe arterele adiacente noului pod, acestea urmând să intre în vigoare de săptămâna viitoare", arată comunicatul.

După cum se ştie, lucrările la Podul Centenarului au început la sfârşitul lunii ianuarie, fiind realizate de asocierea de firme SC Freyrom SA (lider) - SC Procons Group SRL - SC Electro Excel Green Consulting SRL - SC Aquacons SRL.

Preţul contractului este de 11.343.150,89 lei fără TVA, durata de execuţie fiind de 12 luni. Lungimea totală a podului este de 79,61 metri iar lăţimea de 18 metri.

Vezi mai jos cum se va circula în zonă!

Pe arterele de pe malul drept al Crişului:

Strada Academiei se va transforma în stradă cu dublu sens, prin desfiinţarea locurilor de parcare pe ambele sensuri.

Strada Moscovei, între strada Academiei şi strada Ady Endre se va transforma în stradă cu dublu sens.

Strada Roman Ciorogariu, între strada Academiei şi strada Nicolae Iorga va deveni stradă cu dublu sens.

Strada Nicolae Iorga devine stradă cu dublu sens.

Strada Ady Endre, între Roman Ciorogariu şi Szigligeti Ede se transformă în stradă cu sens unic şi se va circula dinspre Roman Ciorogariu înspre Szigligeti Ede.

Strada Dunărea, între strada Cometei şi strada Mihai Eminescu devine stradă cu dublu sens.

Pe arterele de pe malul stâng al Crişului:

Strada Principatelor Unite, de la Podul Centenarului până la strada Constructorilor se transformă în stradă cu dublu sens

La intersecţia străzii Constructorilor cu Principatelor Unite se va amenaja un sens giratoriu marcat pe carosabil.

Pe strada Plevnei se va schimba sensul de circulaţie şi se va circula dinspre Podul Centenarului înspre strada Tudor Vladimirescu, cu prioritate faţă de strada Simion Ştefan.