Printr-un drept la replică adresat BIHOREANULUI, poeta Mihaela Dindelegan, fostă angajată a Primăriei Oradea, ajunsă în conflict cu un fost coleg de serviciu, de pe urma căruia a fost trimsă în judecată sub acuzaţia de hărţuire a respectivului, precizează că nu s-a pus niciodată problema existenţei vreunei hărţuiri sexuale, aşa cum greşit a menţionat premiul lui Bihorel.

"În virtutea dreptului la o informare corectă a publicului, precum şi pentru înlăturarea caracterului denigrator, tendenţios şi răutăcios al articolului "Iubire cu forţa - o fostă angajată a Primăriei Oradea judecată pentru hărţuire sexuală", publicat în ediţia on-line a portalului eBihoreanul.ro în data de 27.09.2018, precum şi în săptămânalul Bihoreanul din data de 24 septembrie, articol care face referire la persoana mea, vă solicit să reveniţi cu o rectificare (în aceleaşi condiţii în care aţi publicat articolul denigrator), ţinând cont de faptul că niciodată şi sub nicio formă în scandalul la care faceţi referire nu s-a folosit sintagma "hărţuire sexuală". Având în vedere faptul că nu există nicio persoană de sex masculin care să fi depus vreodată vreo plângere de "hărţuire sexuală" împotriva mea, nu am cum să fiu judecată pentru o asemenea faptă!", arată Dindelegan, care, într-adevăr, a fost trimisă în judecată pentru hărţuire, comisă prin faptul că l-ar fi urmărit şi "bombardat" cu mesaje pe fostul coleg.

Fosta funcţionară susţine că, dimpotrivă, ea este victima unei acţiuni de răzbunare determinată tocmai de refuzul de a ceda unor avansuri sexuale. De altfel, "în paralel cu dosarul la care faceţi referire, există în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea un alt dosar penal, care atinge rădăcina acestui conflict şi în care subsemnata sunt partea vătămată", mai precizează poeta.

"Prin utilizarea în mod abuziv a acestei expresii, precum şi prin caracterul strict denigrator al versurilor care însoţesc articolul respectiv, consider că aţi adus un grav prejudiciu de onoare şi de imagine subsemnatei, denaturând adevărul şi atribuind subiectului o conotaţie pe care nu a avut-o niciodată. Situaţia de faţă se datorează tocmai faptului că am respins o serie de avansuri sexuale, fapt care a făcut să fiu ţinta a numeroase acţiuni răzbunătoare pe parcursul ultimilor ani", arată replica.

"Pe de altă parte, prin expresia denigratoare "versuri numai de ea înţelese" aruncaţi în mod tendenţios cu noroi asupra creaţiei mele poetice, care a fost înţeleasă, recunoscută şi apreciată de specialişti din domeniul literar, dovadă certă fiind Premiul I care mi-a fost acordat la Festivalul Internaţional "Lucian Blaga" din anul 2017. Limitările psihice şi incapacitatea unor persoane de a înţelege versurile mele nu îmi poate fi imputată mie!", mai subliniază Mihaela Dindelegan, autoarea a nu mai puţin de 52 de volume publicate.