Filiala Arad a Uniunii Scriitorilor din România l-a premiat pe poetul orădean Lucian Scurtu pentru volumul de poezii "Mâna Siameză", apărut la editura Biblioteca Revistei Familia în 2012, în cadrul unei gale care a avut loc pe 14 decembrie la Arad.

"Cartea mă reprezintă prin ceea ce sunt, nu ceea ce aş dori să fiu, căci Mâna Siameză este mâna care scrie, mâna cu care încerc să ating disperarea şi neantul. Este o carte-mărturisire într-o societate pragmatică şi utilitaristă, în care poezia nu de puţine ori este eludată, dar nu trebuie uitat faptul că frumosul şi emoţia fac parte din biografia fiecărei persoane", spune poetul despre cel de-al cincilea volum publicat.

Cu ocazia galei decernării premiilor literare a fost lansat şi un dicţionar bio-bibliografic al membrilor Uniunii Scriitorilor din România, filiala Arad, "Literatura Vestului Apropiat", de Gheorghe Mocuţa, în care apar, pe lângă Lucian Scurtu, şi scriitorii bihoreni Ioan Moldovan, Ioan F. Pop, Mihai Vieru, Traian Ştef şi Lazăr Cerescu.