Veste bună pentru bihorenii amatori de ieşit în natură: două dintre cele mai îndrăgite şi vizitate atracţii turistice ale judeţului Bihor, peştera Meziad şi peştera cu cristale din mina Farcu, se redeschid pentru vizitatori.

Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă (CAPPD) Bihor, care administrează destinaţia de ecoturism Pădurea Craiului, a anunţat că cele două obiective turistice se vor redeschide sâmbătă, la ora 11.

Toţi cei care vor să descopere sau să redescopere frumuseţea lumii subterane vor trebui să respecte câteva măsuri de protecţie. Vizitarea se va face în grupuri restrânse, iar toţi vizitatorii vor trebui să poarte măşti de protecţie, atât în peşteră, cât şi în spaţiul adiacent acesteia şi în interiorul caselor de bilete. De asemenea, turiştii vor păstra o distanţă de 2 metri faţă de alte persoane, iar accesul persoanelor cu probleme respiratorii (tuse, strănut etc.) nu va fi permis.

„C.A.P.D.D. Bihor asigură vizitatorilor produse dezinfectante. Acestea se găsesc la casele de bilete şi în punctele de acces, respectiv de ieşire, ale celor două trasee din peşteri. Turiştii sunt ferm sfătuiţi să folosească aceste substanţe, atât la intrare, cât şi la ieşire”, se arată într-un comunicat al centrului.

În luna iunie, programul de vizitare a peşterilor va fi luni şi marţi între orele 11 şi 16, miercuri, joi şi vineri între orele 11 şi 16, iar sâmbăta şi duminica, respectiv în zilele de sărbători legale, între orele 11 şi 17.

Deoarece vizitarea se va face în grupuri mici, în vederea reducerii timpului de aşteptare şi pentru evitarea aglomeraţiei în zonele de intrare, C.A.P.D.D. Bihor le recomandă insistent vizitatorilor să îşi programeze vizita, prin e-mail la: rezervari.pesteri@gmail.com, specificând numărul de persoane, data şi ora la care este preconizată sosirea, plus un număr de telefon/contact.

Turiştii vor fi contactaţi, în vederea confirmării programării făcute, în maximum 24 de ore.

Un bilet de intrare în fiecare din peşteri costă 25 de lei pentru un adult, respectiv 15 lei pentru un copil cu vârste între 5 şi 14 ani.