Festivalul Vinului şi al Produselor Bio se va desfăşura începând de vineri, 10 septembrie, de la orele 16.30 (ora Ungariei) în parcul Sf. Istvan din staţiunea ungară Hajduszoboszlo, chiar în vecinătatea cunoscutului ştrand, şi se anunţă de pe acum un eveniment de succes.

Pe tot parcursul festivalului, pe lângă diversele concerte de muzică populară, blues, muzică irlandeză dar şi muzică uşoară, organizatorii au pregătit un program care îi va mulţumi cu siguranţă pe toţi vizitatorii.

Potrivit organizatorilor, bărbaţii vor avea amenajate standuri cu vinuri ungureşti, atât pentru degustare cât şi pentru a putea lua acasă din licorile preferate, doamnele vor avea posibilitatea să participe la şedinţe gratuite de înfrumuseţare şi să ceară sfaturile unor nutriţionişti, iar copiii vor putea urmări desene animate ori spectacole live ale artiştilor păpuşari, dar şi să-şi încerce talentul la cortul de meşteşuguri populare ori la diversele locuri de joacă amenajate special pentru ei.

În fiecare seară, pe parcursul celor trei zile, vizitatorii pot participa la concertele unor formaţii de pop, rock, blues sau muzică populară, printre trupele participante numărându-se Pop Secret Band, Rockability Trio, Smith Rock Band, Tread Over Shoes, dar şi formaţia scoţiană Mak a Din.

O serie de standuri vor fi amenajate cu produse bio, atât cele aduse de producători cât şi unele preparate de bucătarii sosiţi special cu acest scop din toate zonele Ungariei. „Produsele se pot degusta dar şi cumpăra", spun organizatorii.

Hotel_Korona.jpgPrintre iniţiatorii evenimentului se numără şi o inimoasă bihoreancă stabilită în Ungaria, Eva Palvolgyi, administratoarea hotelului Korona (foto) din Hajduszoboszlo, un loc unde - e bine de ştiut - bihorenii au din start discount la cazare şi mese! Sub marca Korona, patroana chiar a vrut să aducă un bucătar din Bihor, care să realizeze preparate tradiţionale bio, dar timpul a fost prea scurt şi birocraţia prea mare.

„Pe ediţia viitoare, precis vom face un stand al Bihorului, cu mâncăruri bazate pe ingrediente naturale. Anul ăsta, ne mulţumim doar cu invitaţi de seamă, precum primarul şi viceprimarul din Vadu Crişului, comună cu care Primăria Hajduszoboszlo derulează proiecte comune", spune Eva Palvolgyi.

Duminică, înainte de încheierea festivalului, cele mai bune bucate, dar şi cel mai bun vin, vor fi premiate, juriul fiind prezidat de cei doi invitaţi speciali ai manifestaţiei, maestrul bucătar Zsolnaj Gabor, membru în biroul de conducere al Asociaţiei Gastronomice din Ungaria, şi de Lorincz Gyorgy, declarat cel mai bun producător de vinuri al anului 2009.

O sumă de motive pentru bihoreni să dea o fugă, măcar pentru câteva ore, dacă nu pentru un weekend întreg, la Hajduszoboszlo.