Duminică şi luni are loc în Sânmartin o expoziţie inedită. Struguri din 25 de soiuri albe, negre sau roze sunt expuşi, iar vizitatorii sunt îndemnaţi să-i deguste pe fiecare în parte. Expoziţia este deschisă oricărui curios, în curtea unei firme din comuna vecină Oradiei, Danvert, care vinde atât struguri, cât şi butaşi de vie.

Printre soiurile expuse se numără Muscat Ottonel, un strugure cu boabe gălbui şi aromate, Victoria, Regina Viilor, Othello ori Cardinal, toate soiuri de masă, unele şi de vin. "Toate sunt aduse de la un producător din Ungaria, de la care noi vindem şi butaşi de viţă de vie. Astfel, cine doreşte să planteze butaşi, poate vedea şi gusta strugurii din fiecare soi, pentru a putea decide ce preferă", a precizat Ciprian Boţa, reprezentant al firmei organizatoare.

De asemenea, la expoziţie curioşii află şi condiţiile optime pentru cultivarea fiecărui soi de vie, perioada de coacere ori alte detalii. Totodată, doritorii pot şi să-şi cumpere struguri pentru acasă, la preţul de 6 lei pe kilogram, indiferent de soi.

Expoziţia va fi deschisă duminică şi luni, între orele 8 şi 20, în Sânmartin, pe Bulevardul Felix nr. 205 (pe partea stângă, la intrarea din Oradea spre Felix).

Reprezentanţii firmei Danvert spun că vor mai organiza o expoziţie cu alte 30 de soiuri de struguri, între 16 şi 18 septembrie.