Transferat în iarnă de la echipa maghiară Zalaegerszegi TE, portarul Pogacsics Krisztian s-a adaptat foarte repede la FC Bihor şi a devenit unul dintre oamenii de bază ai trupei lui Gheorghe Ghiţ. La fel ca la Sibiu şi Mioveni, goalkeeper-ul FC Bihorului a avut şi la Alba Iulia o evoluţie foarte bună.

Actulul portar titular al FC Bihorului, Pogacsics Krisztian, a început fotbalul la vârsta de 8 ani, la echipa locală Zalaegerszegi TE. Mai întâi a evoluat ca atacant, iar pe parcursul junioratului a trecut însă pe postul de portar.

A debutat la seniori la vârsta de 19 ani, activând timp de şase ani la echipa mare a clubului ZTE FC, cu care a obţinut şi un loc III în campionatul ţării vecine. În iarna acestui an s-a transferat la FC Bihor, unde a evoluat încă din prima etapă a returului ca titular, având şi câteva prestaţii foarte apreciate.

- Cum ţi se pare atmosfera de la echipa orădeană?

- Mă simt foarte bine, echipa este una care-mi place şi mă gândesc că, dacă vom aborda toate meciurile cu seriozitate, vom şi promova.

- Cum ai găsit echipa bihoreană, la transferul tău din această iarnă?

- Am constatat că sunt foarte mulţi tineri, asta mă bucură. Sunt jucători cu calităţi pe măsura aşteptărilor, conştienţi de menirea lor. Aştept să avem rezultate indiferent cu ce adversar jucăm, indiferent că este o echipă mai bună sau una care nu se anunţă într-atât de periculoasă.

- Ai fost deja titular, ai avut evoluţii foarte bune, eşti destul de apreciat. Cum caracterizezi meciurile disputate sub culorile clubului orădean?

- Au fost câteva jocuri foarte dificile, pe care chiar am şi reuşit să le câştigăm, la Sibiu, Mioveni, Iaşi şi Alba Iulia, în compania unor echipe cu valori apropiate de formaţia noastră. Chiar dacă nu am dominat la început în toate meciurile, am încercat să jucăm cât mai bine şi am reuşit rezultate remarcabile care ne-au ajutat să ocupăm un loc fruntaş până în prezent.

- Cum ţi se pare fotbalul românesc în comparaţie cu cel din Ungaria?

- Este asemănător cu cel din Ungaria. Nici noi nu prea ştim să ajungem la un nivel înalt. Competiţia din România este mai de calitate, totuşi, decât cea din Ungaria.

- Urmează derby-ul cu UTA...

- Am auzit foarte multe despre UTA. Aş putea să fac o comparaţie cu duelurile din Ungaria dintre Zalaegerszegi TE şi Haladas. Abia aştept acest meci.

Citeşte tot interviul pe www.fc-bihor.ro