De sâmbătă dimineaţa până duminică dimineaţa, poliţiştii din Bihor au aplicat 87 de sancţiuni în valoare totală de 251.900 lei celor care nu au respectat regulile impuse în perioada stării de urgenţă, inclusiv cele privind deplasarea, a informat, în ziua de Paşte, dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor şi comunicator oficial pe tema COVID-19 în judeţ. 

În comunicat nu se precizează, concret, dacă o parte dintre aceste amenzi au fost acordate în noaptea de Înviere, fiind transmis doar faptul că sancţiunile au fost emise "în intervalul 18 aprilie, ora 08.00 – 19 aprilie, ora 08.00" de către poliţiştii bihoreni.

Sancţiunile sunt mai puţine decât cele aplicate în alte zile ale acestei săptămâni. 

În informarea transmisă în ziua de Paşte, reprezentantul DSP Bihor precizează că, în 24 de ore, poliţiştii (IPJ Bihor şi Poliţia Locală) au verificat 580 de persoane aflate în autoizolare. 

De asemenea, forţele de ordine (poliţişti, jandarmi, ISU) au însoţit mai multe convoaie de persoane sosite pe la frontiera Borş şi cu domiciliul în alte judeţe. 

Duminică dimineaţa, în 10 centre de carantină din Bihor, păzite de jandarmi, se aflau 1605 persoane, potrivit DSP Bihor.