Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, la sediul ITM Bihor, Mircea Matei a declarat că ancheta declanşată împotriva sa de Poliţia Bihor a început ca urmare a unui articol apărut în ultimul număr al săptămânalului BIHOREANUL, în care se dezvăluia cum pedelistul s-a urcat băut la volanul maşinii de serviciu cu numărul de înmatriculare BH-13-YTM, şi a accidentat-o, după care a reparat-o în secret, fără să anunţe Poliţia Rutieră.

„Poliţia s-a autosesizat. După ce Poliţia se va pronunţa în acest caz, voi spune mai multe. Pot să spun doar că vine doar din partea de disponibilizări", a declarat Mircea Matei, lăsând să se înţeleagă că povestea ar fi fost o răzbunare pe fondul nemulţumirilor salariaţilor pe care a decis să-i concedieze în luna decembrie.

Întrebat de ziarişti dacă maşina de serviciu a fost implicată într-un accident, şeful ITM a susţinut sec că „nu". Asta deşi chiar el recunoscuse, vinerea trecută, pentru BIHOREANUL că maşina a fost lovită şi reparată. Atunci, întrebat dacă a anunţat Poliţia despre "incident", Matei a refuzat să răspundă, sugerând că nici nu era nevoie, deoarece maşina are asigurare full-casco. „Am anunţat direct firma de asigurări, care a plătit reparaţiile, aşa că ITM n-a fost păgubit cu niciun leu. Tocmai de aia nu trebuie să vă intereseze subiectul", susţinea săptămâna trecută Mircea Matei.

„Poliţia rutieră efectuează verificări cu privire la aspectele sesizate în articolul de presă", a declarat inspectorul principal Alin Dinu.

Citeşte mai multe pe această temă în articolul: "A chefuit, până s-a buşit"