Polițiștii continuă să verifice dacă bihorenii respectă măsurile și restricțiile menite să prevină răspândirea coronavirusului, iar în ultimele două zile au inspectat 399 de firme și mijloace de transport.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de Inspectoratul Județean de Poliție Bihor, în zilele de 21 și 22 ianuarie, controalele s-au făcut în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, unde, în total, au fost legitimate 14.939 de persoane.

„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 91 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 28.350 de lei”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisar șef de poliție Alina Fărcuța.

Din totalul sancțiunilor, 87 au fost pentru nepurtarea măștii de protecție. De asemenea, trei bihoreni au fost amendați pentru nerespectarea măsurilor de carantină sau izolare.

În plus, polițiștii au depistat și un local public din Oradea, care era deschis și după ora 22, oră la care toate magazinele, restaurantele și barurile trebuie să fie închise, conform reglementărilor în vigoare. Localul cu pricina, despre care Poliția nu a furnizat alte informații, a fost de asemenea amendat.