Polițiștii confirmă acuzațiile iubitorilor de animale privind condițiile groaznice pe care le au câinii din adăpostul Grivei, din Oradea.

„Nu erau respectate condițiile”

În urma controlului făcut joi în adăpost, Poliția Animalelor a constatat că „nu erau respectate condițiile de deținere a animalelor, de igienă, hrană și îngrijiri medicale”, după cum se arată într-un comunicat transmis vineri de Poliția Bihor.

La verificările de joi, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost însoțiți de reprezentanți ai DSVSA Oradea.

În urma constatărilor din adăpost, polițiștii au deschis un dosar penal.

„Aspectele constatate în cadrul controlului efectuat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor fac obiectul unui dosar penal, întocmit în urma sesizării din oficiu, potrivit prevederilor Legii nr. 205/2004 modificată, privind protecția animalelor, dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, în funcție de rezultatul acestora, să fie propusă soluție corespunzătoare prin unitatea de parchet”, se arată în comunicatul transmis de comisarul șef de poliție Alina Fărcuța, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Lagărul cățeilor

Așa cum BIHOREANUL a scris, după ce mai mulți voluntari au sesizat că animalele din adăpostul Grivei sunt înfometate intenționat, ceea ce fie le provoacă moartea direct, fie determină câinii să se bată pentru hrană până la moarte, Poliția Animalelor Bihor a mers joi în control.

Sursele BIHOREANULUI susțin că, în izolator, locul unde sunt ținuți câinii recent ridicați de pe străzi și unde vizitatorii nu au acces, erau mai mulți câini subnutriți și fără mâncare la dispoziție. Mulți dintre ei erau apatici și nici nu se mai puteau ridica de pe jos, fiind doar piele și os.

Abia după ce polițiștii au ajuns acolo, patrupedele au primit mâncare. Trei câini, în stare gravă, au fost ridicați de un medic veterinar, care a început să le aplice tratamente medicale, pentru a încerca să-i pună pe picioare.

Andrica, liniștit: „Sunt condiții bune”

În ciuda acestei situații grave, șeful Administrației Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, nu pare îngrijorat. Contactat vineri de BIHOREANUL, acesta a refuzat să facă comentarii privind dosarul penal deschis de polițiști, pe motiv că nu cunoaște detalii.

„Nu am primit nicio hârtie, nicio informație, din câte am înțeles, anchetatorii sunt și acum acolo, la adăpost. Când voi primi o adresă și voi ști ce au găsit, voi putea răspunde întrebărilor dvs”, a declarat Andrica.

Întrebat, concret, despre condițiile nefirești din adăpost, confirmate de Poliție, șeful ADP a spus că nu împărtășește opinia. „Din punctul meu de vedere, sunt condiții bune”, a declarat Andrica.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!