Poliţiştii bihoreni continuă controalele menite să depisteze dacă cetăţenii respectă sau nu restricţiile anti-Covid.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii sâmbătă, în cursul zilei de vineri, ei au dat 143 de avertismente şi amenzi. Din acesta, 123 de sancţiuni, cu amenzi în valoare totală de 28.250 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, și 20, cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

„Menționăm că acțiunile de verificare pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19 continuă zilnic, la nivelul județului Bihor. Acestea se desfășoară integrat, împreună cu partenerii instituționali. Scopul acestor acțiuni nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a identifica și preveni acele activități sau comportamente care ar conduce la răspândirea Covid-19”, a mai transmis Poliţia.

Reamintim că în Bihor sunt 12 UAT-uri, inclusiv Oradea, unde rata de infectare este de peste 4 la mie, astfel că în zilele de vineri, sâmbătă și duminică circulaţia persoanelor nu este permisă între orele 20 şi 5, iar firmele trebuie să închidă programul de funcţionare la 18.

Pot ieşi pe stradă după ora 20 doar persoanele care se deplasează în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente, persoanele care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei, ori cele care trebuie să îngrijească un membru al familiei.